Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 150 мл сметана
• 60 г сланина
• 1 парче лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции.
Запържваме нарязаната на малки кубчета сланина. Прибавяме настъргания лук и също го запържваме. Слагаме пилешките порции и ги изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме червения пипер, заливаме с 2 с.л. топла вода и задушаваме до омекване, като от време на време обръщаме месото.
Когато месото е почти омекнало, прибавяме пилешките дробчета и задушаваме още 10 мин. Накрая заливаме ястието със сметаната и възваряваме.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...