Кулинарни рецепти » Пиле с червен пипер

 Пиле с червен пипер
/Чехия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 150 мл сметана
• 60 г сланина
• 1 парче лук
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции.

Запържваме нарязаната на малки кубчета сланина. Прибавяме настъргания лук и също го запържваме. Слагаме пилешките порции и ги изпържваме от двете страни. Посоляваме, поръсваме червения пипер, заливаме с 2 с.л. топла вода и задушаваме до омекване, като от време на време обръщаме месото.

Когато месото е почти омекнало, прибавяме пилешките дробчета и задушаваме още 10 мин. Накрая заливаме ястието със сметаната и възваряваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало