Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 домата
• 1 главичка лук
• 1 ч.ч. вода
• 60 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 100 г сметана
• 1 равна с.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме и изпържваме от всички страни в сгорещеното масло. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Връщаме пилешките порции, поръсваме брашното и задушаваме 1-2 мин.
Прехвърляме всичко в тенджера под налягане. Прибавяме доматите, нарязани на четвъртинки, водата, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим ястието още 20 мин.
Отваряме тенджерата, прибавяме сметаната, разбъркваме много добре и варим още 5-6 мин без да затваряме.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...