Продукти:
• 500 г пилешко месо
• 150 г картофи
• 1 малка главичка лук
• 2 с.л. къри
• 3 с.л. нишесте
• 2 ч.ч. бульон
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на малки кубчета, картофите – на тънки продълговати ивички, а лука на филийки. В дълбок тиган сгорещяваме олиото и пържим картофите, докато станат златисти и изплуват на повърхността.
Изваждаме картофите и в същата мазнина запържваме лука. Когато омекне, засилваме огъня. Щом олиото започне да пуши, прибавяме месото, виното и бульона. Разбъркваме, изчакваме ястието да заври и обираме пяната.
После посоляваме, захлупваме и намаляваме огъня. Варим 20-25 мин, докато месото омекне. Прибавяме картофите, а малко по-късно – нишестето, размито в малко вода. Разбъркваме много добре и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...