Продукти:
• 500 г пилешко месо
• 150 г картофи
• 1 малка главичка лук
• 2 с.л. къри
• 3 с.л. нишесте
• 2 ч.ч. бульон
• 1 ч.ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на малки кубчета, картофите – на тънки продълговати ивички, а лука на филийки. В дълбок тиган сгорещяваме олиото и пържим картофите, докато станат златисти и изплуват на повърхността.
Изваждаме картофите и в същата мазнина запържваме лука. Когато омекне, засилваме огъня. Щом олиото започне да пуши, прибавяме месото, виното и бульона. Разбъркваме, изчакваме ястието да заври и обираме пяната.
После посоляваме, захлупваме и намаляваме огъня. Варим 20-25 мин, докато месото омекне. Прибавяме картофите, а малко по-късно – нишестето, размито в малко вода. Разбъркваме много добре и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...