Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пилешко месо
• 1 глава лук
• 2 стръка целина
• 500 г чушки
• 100 г печурки
• 1 к.ч. бадеми
• 1 ч.л. вегета
• 3-4 с.л. олио
• 1 с.л. захар
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 с.л. царевично брашно
• лют червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото заедно с нарязаните чушки и целина. Сипваме бульона, захлупваме и задушаваме 10 мин.
Прибавяме месото, нарязано на хапки, и нарязаните на филийки гъби. Поръсваме захарта и вегетата и подправяме с червен пипер и сол на вкус. Накрая слагаме бадемите. Готвим на умерен огън.
Малко преди да свалим от огъня сгъстяваме с брашното, а готовото ястие поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...