Продукти: (за 4 порции)
• 4 обезкостени пилешки гърди
• 2 с.л. олио
• 200 г гъби
• 1 ч.ч. макарони
• 500 г домати
• 2-3 с.л. доматено пюре
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Натриваме пилешките гърди със сол и черен пипер. Запържваме ги в нагорещено олио, докато порозовеят, след което ги изваждаме и в същата мазнина слагаме нарязаните на ивички гъби.
След около 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати и доматеното пюре. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме на вкус и връщаме пилешкото месо. Задушаваме, докато месото се свари добре.
Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Сервираме пилешките гърди заедно със сварените макарони.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...