Кулинарни рецепти » Пиле с карфиол

 Пиле с карфиол

Продукти: (за 4 порции)

• бялото месо от 1 пиле (около 800 г)
• половин пакетче масло
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сипваме във вряща подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Варим, докато омекне и го отцеждаме.

Запържваме леко брашното в масло и прибавяме 2-3 ч.ч. от водата, в която е врял карфиола. Сипваме нарязаното на хапки пилешко и варим на тих огън, докато месото омекне. Добавяме сварения карфиол и доваряваме.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало