Продукти: (за 4 порции)
• бялото месо от 1 пиле (около 800 г)
• половин пакетче масло
• 2 с.л. брашно
• 1 малка глава карфиол
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сипваме във вряща подсолена вода, към която сме прибавили млякото. Варим, докато омекне и го отцеждаме.
Запържваме леко брашното в масло и прибавяме 2-3 ч.ч. от водата, в която е врял карфиола. Сипваме нарязаното на хапки пилешко и варим на тих огън, докато месото омекне. Добавяме сварения карфиол и доваряваме.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...