Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. гъста сметана
• 2 жълтъка
• 1 глава лук
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които посоляваме, поръсваме с черен пипер и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме пилето и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме месото, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване. Десет минути преди да отстраним от огъня сипваме сметаната. Накрая застройваме соса с жълтъците, разбити с малко вода. Подправяме с лимонов сок и затопляме на огъня, без да варим.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...