Кулинарни рецепти » Кокошка с лук

 Кокошка с лук

Продукти:

• 1 кокошка около 1,5 кг
• 1 кг стар лук
• 1 пакетче краве масло
• 3 равни ч.л. сол
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз и джоджен

Начин на приготвяне:

Нарязваме кокошката на порции, запържваме в мазнината, подправяме с червения пипер и солта и заливаме с топла вода.

Прибавяме нарязания лук и варим, докато остане на мазнина. Накрая поръсваме с магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало