Продукти: (за 5-6 порции)
• 1 кг месо от пуйка
• 700-800 г бамя
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• половин лимон
• магданоз, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме бамята в смес от равни количества оцет и вода. След 1 час я изваждаме, отцеждаме я и я изплакваме добре на течаща вода.
Нарязваме месото от пуйката на порции и я изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, а след това – брашното. Поръсваме с червен пипер, разреждаме с гореща подсолена вода и връщаме месото.
Варим ястието на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме отцедената и изплакната бамя. Нареждаме върху бамята нарязаните на филийки домати и лимон и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...