Продукти: (за 5 порции)
• 800 г обезкостено пилешко месо
• 400 г бял боб
• 250 г пресни гъби
• 10-12 лукчета
• 5-6 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 200 мл бяло вино
• 250 мл пилешки бульон
• 1 връзка ароматни подправки (дафинов лист, мащерка, градински чай, магданоз, целина)
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което варим, докато стане хрупкав.
Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещената мазнина до златисто оцветяване. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме нарязаните на филийки гъби, обелените лукчета и счукания чесън. След 5 мин връщаме месото и пържим още 2-3 мин.
Наливаме виното и бульона и кипваме на огъня. Добавяме отцедения фасул и ароматните подправки, поръсваме черен пипер и сол на вкус, захлупваме плътно и задушаваме 2 часа на 160°С.
Преди сервиране отстраняваме връзката с подправки.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...