Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 1 кафена чаша олио
• 3 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 2 с.л. стафиди
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пилето отвътре и отвън.
Запържваме дребно нарязания лук в половината олио. Прибавяме ориза, позапържваме го и наливаме 3-4 к.ч. вода, за да набъбне. Прибавяме наситнения магданоз, стафидите, дребно нарязаните дреболии и черния пипер. Посоляваме и разбъркваме.
Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. В тенжера наливаме доматения сок, останалото олио и 1 ч.ч. вода. Слагаме пилето и задушаваме на тих огън, докато сосът почти се изпари.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...