Кулинарни рецепти » Патица по баски

 Патица по баски
/Испания/

Продукти: (за 6 порции)

• 1 патица
• 250 г грах
• 2 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 2-3 с.л. бяло вино
• 1 люто чушле
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме граха за 1 нощ в студена вода и на другия ден го сваряваме в същата вода. Слагаме патицата и 1 глава лук във вряща подсолена вода и варим до омекване. Нарязваме птицата на порции.

Счукваме в хаван 1 глава лук, чесъна, обелените домати и ситно нарязаната люта чушка. Подправяме с черен пипер и наливаме виното и малко бульон. Задушаваме няколко минути и посоляваме. Накрая слагаме порциите месо и задушаваме още 1-2 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало