Продукти: (за 2 порции)
• 1 малко пиле
• 2 скилидки чесън
• 1-2 с.л. олио
• 6 листа градински чай
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме пилето на две половинки, отстраняваме големите кости, начукваме месото, посоляваме, поръсваме с черен пипер, намазваме с олио и покриваме месото с листата градински чай.
Слагаме месото в по-тежък съд, прибавяме скилидките чесън и захлупваме съда с капак, по-малък от отвора му, така че капака да притисне месото. Поставяме тежест върху капака и задушаваме 10 мин на умерен огън.
След това обръщаме порциите, притискаме ги отново с капака и тежеста и продължаваме да задушаваме още 10 мин, докато месото омекне.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...