Кулинарни рецепти » Желиран десерт с пъпеши

 Желиран десерт с пъпеши

Продукти:

• 2 малки пъпешчета
• 2 ч.ч. ситно нарязани пресни плодове
• 250 г къпини
• 4-5 с.л. захар
• 2 с.л. желатин
• 1 к.ч. десертно бяло вино
• 2 праскови

Начин на приготвяне:

Измиваме добре пъпешчетата, разрязваме ги на две, почистваме ги от семената и ги слагаме в хладилника.

Почистваме къпините и ги кипваме с 1 ч.ч. вода. Прецеждаме сока, прибавяме захарта и го слагаме отново на огъня. Прибавяме желатина, размекнат в малко студена вода, и бъркаме, докато се разтопи. Заливаме с топлата течност нарязаните плодове и прибавяме виното.

Напълваме пъпешчетата с така приготвената смес и ги държим отново в хладилника, докато плънката желира.


От прасковите изрязваме 4 кръга с дебелина около 1 см. Слагаме кръговете върху пъпешчетата, а в празнината от костилката слагаме по една къпина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Начало