Продукти:
• 200 г пресни малини
• 200 г диня
• 2 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 к.ч. сладко от лимонови или портокалови кори
• 1 ч.л. лимонов сок
• 10 дребни бели целувки
• 3 с.л.настърган на едро бял шоколад
• 4 с.л. черешов сироп
• 1 стръкче мента
Начин на приготвяне:
Отделяме малко от плодовете за украса, а другите намачкваме с вилица, но така че да останат парченца. Прибавяме сока и сладкото, размесваме добре и изливаме в купа,за да приберем в хладилника и охладим добре.
Изливаме сметаната в купа, разбиваме я с миксер на бързи обороти и постепенно прибавяме киселото мляко. С помощта на лъжица объркваме плодовата и сметановата смес и полученото разпределяме в 4 купички, обляни с черешов сироп или сладък алкохол по избор.
Украсяваме със заделените плодове и листенцата от мента. Сервираме с целувките.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...