Продукти:
• 4 сочни възкисели ябълки
• канела
• захар
• мазнина за пържене
За тестото:
• 150 г брашно
• 1 к.ч. светла бира
• 1 жълтък
• 2 белтъка
• 1 с.л. захар
• сол
Начин на приготвяне:
Разбъркваме на средно гъста каша брашното, жълтъка, захарта за тестото, малко сол и бирата. Оставяме сместа да почива около половин час на топло място. След това внимателно прибавяме разбитите на твърд сняг белтъци.
Обелваме ябълките, отстраняваме внимателно семенната част и ги нарязваме на кръгчета, дебели около 1см. Потапяме кръгчетата в приготвеното тесто и ги изпържваме от двете страни в сгорещено олио. Изваждаме ги, оставяме ги малко да се отцедят и ги поръсваме със пудра зарар, размесена с канела.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...