Продукти:
• 8 средно големи круши
• 1 ч.ч. захар
За крокана:
• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. запечени орехови ядки
За крема:
• 4 жълтъка
• 4 с.л. захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Приготвяме сироп от 1 ч.ч. захар и 3 ч.ч. вода. Обелваме крушите, издълбаваме вътрешността им, сваряваме ги в сиропа и ги оставяме да изстинат в нея.
От 1 к.ч. захар правим светъл карамел. Разстиламе опечените и смлени орехови ядки върху намаслено алуминиево фолио и ги заливаме с карамела. Когато изстине, счукваме на едро така приготвения крокан и с него пълним крушите.
На водна баня сваряваме крем от жълтъците, захарта и млякото, като непрекъснато бъркаме, докато кремът се сгъсти. Отстраняваме от огъня, прибавяме ванилията и продължаваме да бъркаме, докато кремът поизстине.
Подреждаме крушите в стъклена купа, заливаме ги с приготвения крем и ги държим в хладилник до сервирането.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...