Кулинарни рецепти » Пиле, печено като фазан

 Пиле, печено като фазан

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 40 г сланина
• 20 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 2-3 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилето отвътре и отвън и го шпековаме с част от сланината. Нарязваме останалата сланина на кубчета и я изпържваме. Прибавяме маслото и ситно нарязания лук и пържим до пожълтяване.

Слагаме пилето, подправките и малко гореща вода и печем в умерена фурна, докато пилето омекне и се зачерви. По време на печенето периодично ръсим с гореща вода и сос от тавата.

Изваждаме изпеченото пиле и варим соса, докато остане на мазнина. Прибавяме брашното и запържваме. Наливаме малко гореща вода, разбъркваме и варим, докато соса се отдели от мазнината. Поднасяме пилето с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало