Кулинарни рецепти » Пиле, печено като фазан

 Пиле, печено като фазан

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 40 г сланина
• 20 г краве масло
• 1 глава лук
• 1 ч.л. брашно
• 2-3 зърна черен пипер
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилето отвътре и отвън и го шпековаме с част от сланината. Нарязваме останалата сланина на кубчета и я изпържваме. Прибавяме маслото и ситно нарязания лук и пържим до пожълтяване.

Слагаме пилето, подправките и малко гореща вода и печем в умерена фурна, докато пилето омекне и се зачерви. По време на печенето периодично ръсим с гореща вода и сос от тавата.

Изваждаме изпеченото пиле и варим соса, докато остане на мазнина. Прибавяме брашното и запържваме. Наливаме малко гореща вода, разбъркваме и варим, докато соса се отдели от мазнината. Поднасяме пилето с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало