Кулинарни рецепти » Пиле с лук

 Пиле с лук
/Иран/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 500 г лук
• 150 г кисело мляко
• 1,5 пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 200 г домати
• 1,5 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• 6 карамфилчета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. канела
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето. Нарязваме месото на 8 парчета и го поливаме с лимоновия сок, в който сме разтворили малко сол. Оставяме го да престои в маринатата около 30 мин.

Запържваме в сгорещеното олио карамфилчетата, зърната черен пипер, канелата и джинджифила. След това прибавяме месото, ситно нарязания лук /от който сме отделили 4 с.л./, счукания чесън, куркумата и червения пипер. Пържим 15 мин при непрекъснато бъркане, след което сипваме киселото мляко, а след още 5 мин – водата. Захлупваме съда и варим на слаб огън, докато месото омекне.

Запържваме отделения ситно нарязан лук и обелваме и нарязваме на кръгчета доматите. Когато месото се свари, прехвърляме ястието в тавичка, разстиламе отгоре запържения лук и нареждаме доматените кръгчета. Запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало