Кулинарни рецепти » Пиле с лук

 Пиле с лук
/Иран/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 500 г лук
• 150 г кисело мляко
• 1,5 пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 200 г домати
• 1,5 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• 6 карамфилчета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. канела
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето. Нарязваме месото на 8 парчета и го поливаме с лимоновия сок, в който сме разтворили малко сол. Оставяме го да престои в маринатата около 30 мин.

Запържваме в сгорещеното олио карамфилчетата, зърната черен пипер, канелата и джинджифила. След това прибавяме месото, ситно нарязания лук /от който сме отделили 4 с.л./, счукания чесън, куркумата и червения пипер. Пържим 15 мин при непрекъснато бъркане, след което сипваме киселото мляко, а след още 5 мин – водата. Захлупваме съда и варим на слаб огън, докато месото омекне.

Запържваме отделения ситно нарязан лук и обелваме и нарязваме на кръгчета доматите. Когато месото се свари, прехвърляме ястието в тавичка, разстиламе отгоре запържения лук и нареждаме доматените кръгчета. Запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало