Продукти:
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре 1 бутилка за бира и наливаме в нея олиото и 1 ч.ч. вода. Добавяме и наситнения магданоз. Намазваме пилето отвътре и отвън с маслото и го натриваме със смес от сол и червен пипер.
Нанизваме пилето върху бутилката и го слагаме в центъра на тавичка, в която сме наляли 1 ч.ч. вода. Печем 40-50 мин при температура 200-220 градуса, като обръщаме през 10-15 мин, за да се опече пилето от всички страни.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...