Продукти:
• 1 пиле
• 100 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Измиваме добре 1 бутилка за бира и наливаме в нея олиото и 1 ч.ч. вода. Добавяме и наситнения магданоз. Намазваме пилето отвътре и отвън с маслото и го натриваме със смес от сол и червен пипер.
Нанизваме пилето върху бутилката и го слагаме в центъра на тавичка, в която сме наляли 1 ч.ч. вода. Печем 40-50 мин при температура 200-220 градуса, като обръщаме през 10-15 мин, за да се опече пилето от всички страни.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...