Кулинарни рецепти » Пиле с яйца и лапад

 Пиле с яйца и лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 4-5 с.л. олио
• 4-5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода. След това го обезкостяваме и нарязваме на дребни късчета.

Нарязваме лапада и лука и ги задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме накъсаното пилешко месо и разбитите яйца и разбъркваме. Поръсваме с червения пипер, слагаме размитото с малко вода доматено пюре и посоляваме.

Изсипваме сместа в тавичка, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало