Кулинарни рецепти » Пиле с яйца и лапад

 Пиле с яйца и лапад

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 4-5 с.л. олио
• 4-5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода. След това го обезкостяваме и нарязваме на дребни късчета.

Нарязваме лапада и лука и ги задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме накъсаното пилешко месо и разбитите яйца и разбъркваме. Поръсваме с червения пипер, слагаме размитото с малко вода доматено пюре и посоляваме.

Изсипваме сместа в тавичка, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Начало