Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 връзка зелен лук
• 2-3 връзки лапад
• 4-5 с.л. олио
• 4-5 яйца
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. доматено пюре
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода. След това го обезкостяваме и нарязваме на дребни късчета.
Нарязваме лапада и лука и ги задушаваме в сгорещената мазнина. Прибавяме накъсаното пилешко месо и разбитите яйца и разбъркваме. Поръсваме с червения пипер, слагаме размитото с малко вода доматено пюре и посоляваме.
Изсипваме сместа в тавичка, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и запичаме във фурната.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...