Продукти: (за 4 порции)
· 200 г скариди
· 150 г шунка
· 8 яйца
· 1 глава лук
· 2 моркова
· половин стрък праз
· 1 глава целина
· 2 с.л. краве масло
· 1 щипка смляно индийско орехче
· 1 щипка лютив червен пипер
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на тънки филийки, праза - на тънки кръгчета, а морковите и целината - на малки кубчета. Сгорещяваме маслото и запържваме в него лука. Прибавяме нарязаните праз, моркови и целина и задушаваме, докато поомекнат. Посоляваме и поръсваме с индийско орехче, червен и черен пипер.
Сваряваме скаридите в подсолена вода, отцеждаме и ги прибавяме към зеленчуците заедно със ситно нарязаната шунка. Поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър. Разбъркваме сместа и я разпределяме в чиниите за сервиране.
Върху всяка порция слагаме по две яйца, изпържени на очи.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...