Кулинарни рецепти » Пържени яйца по шанхайски

 Пържени яйца по шанхайски

Продукти:

• 2 яйца
• 6 домата
• половин стрък праз (бялата част)
• 1 к.ч. олио
• 1 щипка захар
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Попарваме доматите във вряща вода, обелваме ги и ги на нарязваме на парченца.

Сгорещяваме олиото в дълбок тиган и изсипваме в него разбитите яйца и ситно нарязания праз. Разбъркваме и пържим 2-3 мин.

После прибавяме доматите, подправяме със захар и сол и пържим още 5 мин, като периодично разбъркваме.

Автор: Димка Апостолова

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Начало