Продукти: (за 6 порции)
• 4 картофа
• 1-2 моркова
• 1 к.ч. зелен грах
• 3 с.л. с връх царевично брашно
• 2 скилидки чесън
• 10 ч.ч. бульон
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• риган
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите и морковите на кубчета. Пускаме ги в горещия бульон заедно с граха и ситно нарязания чесън. Варим на умерен огън.
Щом зеленчуците омекнат, прибавяме царевичното брашно, размито в малко студена вода. Опитваме на сол, подправяме с малко риган и доваряваме, като периодично разбъркваме.
При поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...