Кулинарни рецепти » Чорба от пресен лук

 Чорба от пресен лук

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 връзки пресен лук
• 3 с.л. олио
• 3 с.л. ориз
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го пускаме в 1 л вряща вода. Посоляваме на вкус и прибавяме олиото.

След 5-6 мин слагаме ориза. Варим още 20 мин на умерен огън. Отдръпваме в края на огъня и застройваме с киселото мляко.

Преди да поднесем, поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало