Кулинарни рецепти » Топло предястие

 Топло предястие

Продукти: (за 4 порции)

· 4 филийки бял хляб /без кори/
· 2 с.л. масло
· 4 изпържени в масло яйца на очи
· сол, черен пипер

За соса:

· 2 с.л. краве масло
· 1 ½ с.л. брашно
· 1-2 ч.л. захар
· 2-3 с.л. доматен сос
· половин кубче зеленчуков бульон
· ситно нарязан магданоз
· сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме филийките хляб до поруменяване в сгорещеното масло. Отцеждаме ги и ги разпределяме по чиниите.

Загряваме мазнината за соса и пържим в нея брашното. Прибавяме доматения сос, наливаме малко вода, подправяме със сол, черен пипер, захар и зеленчуковия бульон и сгъстяваме соса на котлона. Подправяме с наситнен магданоз.

Изпържваме яйцата на очи. Слагаме по едно яйце върху всяка филийка и наоколо заливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало