Продукти: (за 4 порции)
· 8 яйца
· 600 г пресни печурки
· 100 г краве масло
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме гъбите на парченца. Разтопяваме половината от маслото на тих огън, сипваме гъбите и ги пържим 10 мин, след което посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Разбиваме яйцата с 2-3 ч.л. вода, сипваме ги в останалото разтопено масло, прибавяме гъбите и пържим всичко на тих огън.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...