Кулинарни рецепти » Вегитариански бифтек с яйце

 Вегитариански бифтек с яйце

Продукти: (за 5 порции)

• 600 г картофи
• 250 г грах
• 2 моркова
• 1 парче целина
• 100 г ориз
• 1 пакетче краве масло
• 7 яйца
• 50 г брашно
• 75 г галета
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите и ги настъргваме на ситно ренде. Нарязваме на ситно морковите и целината и ги сваряваме в малко вода. Поотделно в подсолена вода сваряваме граха и ориза.

Смесваме всички тези продукти, прибавяме 2 яйца, ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер на вкус. Омесваме добре и разделяме сместа на 5 части, които овалваме в брашното и галетата и изпържваме в сгорещената мазнина.

Изпържваме останалите яйца на очи и поднасяме всеки бифтек с по едно изпържено яйце отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало