Продукти:
• 4 твърдо сварени яйца
• 200 г кайма
• 2 глави лук
• 2-3 с.л. олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Режем яйцата на половинки и отделяме жълтъка. Затопляме 1 с.л. олио в тиган, слагаме надробените жълтъци, каймата и ситно нарязания лук и запържваме. Добавяме сол и черен пипер. Сваляме от огъня и оставяме встрани.
Затопляме фурната на печката на 180 градуса. Пълним белтъците със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с олио. Печем 5 минути.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...