Кулинарни рецепти » Яйца на очи с лук

 Яйца на очи с лук

Продукти: (за 2 порции)

· 4 яйца
· 2 глави лук
· 1-2 с.л. олио
· 1 домат
· магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на колелца и го задушаваме в мазнината до омекване. Прибавяме обелените и нарязани на дребно домати. Разбъркваме и отгоре счупваме от ниско едно по едно яйцата. Посоляваме и запичаме във фурна. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало