Кулинарни рецепти » Цифия

 Цифия

Продукти:

• 1 връзка пресен лук
• половин връзка пресен чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 4-5 с.л. масло,
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Лука и чесъна нарязваме на ситно, запържваме леко в маслото и поръсваме със сол и червен пипер.

Разбъркваме яйцата с брашното и добавяме киселото мляко. Заливаме лучената смес с яйчената без да бъркаме, само с вилица правим пътеки, за да не загори.

Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Стоянка Йорданова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало