Кулинарни рецепти » Задушен праз с яйца в глинен гювеч

 Задушен праз с яйца в глинен гювеч

Прoдукти:

• 4 стръка праз
• 6 яйца
• 200 г олио
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме, измиваме и нарязваме праза на колелца. Сипваме олиото в глинения гювеч и изпържваме праза, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Отгоре чукваме едно по едно яйцата, захлупваме гювеча и печем, докато се забулят яйцата. Сервираме ястието поръсено с червен пипер.

Автор: Димитринка Йорданова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало