Кулинарни рецепти » Яйца с праз

 Яйца с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 стръка праз
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го пържим в сгорещеното олио. Щом омекне напълно, сипваме олелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън.

После прибавяме яйцата, които сме разбили с 1-2 с.л. вода и малко сол. Продължаваме да готвим, при непрекъснато бъркане, докато белтъкът побелее. Накрая поръсваме с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало