Кулинарни рецепти » Яйца с праз

 Яйца с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 стръка праз
• 2-3 домата
• 2-3 яйца
• 1 к.ч. олио
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, нарязваме го на тънки кръгчета и го пържим в сгорещеното олио. Щом омекне напълно, сипваме олелените и настъргани домати, захлупваме и задушаваме десетина минути на умерен огън.

После прибавяме яйцата, които сме разбили с 1-2 с.л. вода и малко сол. Продължаваме да готвим, при непрекъснато бъркане, докато белтъкът побелее. Накрая поръсваме с малко червен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало