Продукти за 8 порции :
· 100 мл прясно мляко
· 9 яйца
· 1 филия хляб
· черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме 8 от яйцата, изстудяваме и ги обелваме. Срязваме ги напречно, малко по-горе от средата. Изваждаме жълтъците, пасираме ги и ги смесваме с натопената в мляко и надробена на трохи филия. Подправяме със сол, черен и червен пипер на вкус.
Прибавяме деветото сурово яйце. Всичко омесваме много добре. С тази смес , пълним белтъците, а отгоре затваряме с отрязаните белтъчни капачета. Нареждаме яйцата в намаслена тавичка, а между тях разпределяме остатъка от пълнежа. Запичаме в силна фурна.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...