Кулинарни рецепти » Пудинг с макарони

 Пудинг с макарони

Продукти:

· 200 г макарони
· 3 жълтъка
· 2 с.л. кристална захар
· 2 с.л. царевично нишесте
· 2 ч.ч. прясно мляко
· 1 ч.ч. сметана
· 2 с.л. пудра захар
· 4 с.л. ром
· канела

Начин на приготвяне:

Размиваме нишестето в 1 ч.ч. студено мляко и внимателно прибавяме жълтъците, които сме разбили с кристалната захар. Загряваме останалото мляко и постепенно наливаме жълтъчената смес. При непрекъснато бъркане варим крема на водна баня, докато се сгъсти. Накрая намаляме огъня до минимум, захлупваме и оставяме крема да престои на водна баня още 20 мин.

Сваряваме макароните и ги отцеждаме. Заливаме ги последователно със сметаната, която сме разбили с пудрата захар, и с горещия крем. Изчакваме десерта да изстине, заливаме го с рома и го слагаме за 2-3 часа в хладилник. Накрая поръсваме с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало