Кулинарни рецепти » Фиде на дългия живот

 Фиде на дългия живот
/Китай/

Продукти: (за 6 порции)

· 1 пакет оризово фиде или тънки спагети
· 1 с.л. свинска мас
· с.л. олио
· 100 г свинско месо
· 50 г черен дроб
· 100 г пилешко месо
· 2 стръка пресен лук или 1 голяма глава стар лук
· 2 скилидки чесън
· 1 малък патладжан
· 2 чушки
· 50 г праз или целина
· 1/2 ч.л. черен пипер
· 1 с.л. джинджифил
· 1 щипка лют червен пипер
· 2 с.л. соев сос
· 1 с.л. десертно вино
· 1к.ч. бульон
· cол

За соса:

· 1 шепа малки печурки
· 1 с.л. олио
· 1 с.л. брашно
· 200 мл бульон
· 1-2 стръка пресен лук
· 1 ч.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Задушаваме в олио нарязаните на ситно лук и чесън. Прибавяме нарязаното на тънки ивички свинско и пилешко месо, а малко по-късно и нарязания на тънки филийки дроб. Пържим с бъркане.

Добавяме нарязания на кубчета и отцеден патладжан. Пържим малко и прибавяме останалия наситнен зеленчук. Продължаваме задушаването като бъркаме непрекъснато. Поръсваме със сол, лют пипер и настъргания корен джинджифил, наливаме соевия сос и виното и готвим още 1-2 мин.

Добавяме бульон или вода, кратко задушаваме, посоляваме и дръпваме от котлона. Възвираме повечко подсолена вода.

Сваряваме фидето /спагетите/, отцеждаме ги, изплакваме ги със студена вода, връщаме ги на котлона и ги объркваме с 1 с.л. мас. Държим ги на топло.

Загряваме олиото и пържим почистените печурки, наръсваме с брашно и продължаваме пърженето, докато придобият златист цвят. След това ги заливаме с малко бульон, клокваме ги, наливаме соевия сос и кратко готвим, бъркайки непрекъснато.

Разпределяме фидето по чиниите за сервиране, отгоре слагаме месната смес и поливаме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало