Продукти:
• 1 л ракия
• 50 г плодчета от хвойна
• кората на 2 лимона
• 1 с.л. джинджифил на прах
• 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Заливаме хвойната с ракията и оставяме да престои 2 седмици. След това прецеждаме и слагаме в ракията лимонената кора. След 5 дни изваждаме кората и сипваме захарта, размесена с джинджифила.
Държим сместа 2 седмици на слънчево място. Прецеждаме , наливаме в бутилки и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...