Продукти:
• 1 л ракия
• 50 г плодчета от хвойна
• кората на 2 лимона
• 1 с.л. джинджифил на прах
• 1 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Заливаме хвойната с ракията и оставяме да престои 2 седмици. След това прецеждаме и слагаме в ракията лимонената кора. След 5 дни изваждаме кората и сипваме захарта, размесена с джинджифила.
Държим сместа 2 седмици на слънчево място. Прецеждаме , наливаме в бутилки и съхраняваме на хладно място.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...