Продукти: (за 6 порции)
· 450 г фарфали
· 2 връзки пресен босилек
· 1 връзка магданоз
· 4 скилидки чесън
· 250 мл зехтин
· 150 г черни маслини
· 100 г пушена сьомга
· 1 с.л. лимонов сок
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· 150 г настърган пармезан
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
С миксер пасираме изчистените и измити треви и наситнения чесън. Прибавяме настъргания кашкавал и разбъркваме. С бъркане наливаме на тънка струйка зехтин, докато се сгъсти. Прехвърляме в тиган.
Добавяме нарязаната на кубчета сьомга, нарязаните на по-големи парченца маслини и лимоновия сок. Подправяме на вкус със сол, черен пипер и индийско орехче и разбъркваме добре. Затопляме сместа на слаб котлон 4-5 мин, за да се съчетаят ароматите.
Сваряваме пастата в 4 л подсолена вода, отцеждаме и я прибавяме в тигана. Объркваме всичко и сервираме с препечен хляб.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...