Продукти:
• 400 г фетучини
• 3-4 с.л. зехтин
• 400 г шунка
• 30 г краве масло
• 3 жълтъка
• 250 г заквасена сметана
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 връзка магданоз
• индийско орехче
• черен пипер, сол
• настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Сваряваме фетучините в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно, гъбите – на ивички, а шунката – на кубчета. Запържваме ги в разтопеното масло, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол и отстраняваме от огъня. Прибавяме по-голямата част от сметаната и разбъркваме.
На умерен огън разбиваме останалата сметана, като постепенно прибавяме жълтъците, наситнения магданоз и 3 с.л пармезан. Сипваме тази смес при фетучините и разбъркваме.
Разпределяме пастата в затоплени чинии, поливаме с гъбения сос и поръсваме обилно с пармезан.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...