Кулинарни рецепти » Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

 Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

Продукти: (за 4 порции)

· 260 г фарфали
· 500 г замразени зелени аспержи
· 1 кубче зеленчуков бульон
· 1 малка консерва хайвер от сьомга
· 3 с.л. олио
· босилек, сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 1 л вода, в която сме разтворили кубчето бульон и сваряваме аспержите. Отстраняваме връхчетата им и нарязваме стъблото на еднакви парченца.

Кипваме 2 л подсолена вода и сваряваме пастата. Отцеждаме и я прехвърляме в дълбока купа.

Прибавяме аспержите, сипваме мазнината и поръсваме с наситнен босилек. Разбъркваме добре и прехвърляме в голяма чиния и украсяваме с хайвера и връхчетата аспержи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало