Кулинарни рецепти » Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

 Фарфали с аспержи и хайвер от сьомга

Продукти: (за 4 порции)

· 260 г фарфали
· 500 г замразени зелени аспержи
· 1 кубче зеленчуков бульон
· 1 малка консерва хайвер от сьомга
· 3 с.л. олио
· босилек, сол

Начин на приготвяне:

Възвираме 1 л вода, в която сме разтворили кубчето бульон и сваряваме аспержите. Отстраняваме връхчетата им и нарязваме стъблото на еднакви парченца.

Кипваме 2 л подсолена вода и сваряваме пастата. Отцеждаме и я прехвърляме в дълбока купа.

Прибавяме аспержите, сипваме мазнината и поръсваме с наситнен босилек. Разбъркваме добре и прехвърляме в голяма чиния и украсяваме с хайвера и връхчетата аспержи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало