Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 60 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• 500 г сметана
• 1/2 ч.л. мащерка
• 1/2 ч.л. розмарин
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме бутчетата в тавичка, посоляваме и напръскваме с лимоновия сок. Прибавяме маслото и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем ги около 1 час в умерена фурна.
Отстраняваме фолиото и поръсваме бутчетата със смес от червения пипер, мащерката, ригана и розмарина. Покриваме ги със сметаната и поръсваме останалата част от подправките. Запичаме още 15мин в умерена фурна.
Поднасяме бутчетата, залети със соса, в който са се пекли.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...