Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 60 г краве масло
• сокът от 1 лимон
• 500 г сметана
• 1/2 ч.л. мащерка
• 1/2 ч.л. розмарин
• 1/2 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме бутчетата в тавичка, посоляваме и напръскваме с лимоновия сок. Прибавяме маслото и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем ги около 1 час в умерена фурна.
Отстраняваме фолиото и поръсваме бутчетата със смес от червения пипер, мащерката, ригана и розмарина. Покриваме ги със сметаната и поръсваме останалата част от подправките. Запичаме още 15мин в умерена фурна.
Поднасяме бутчетата, залети със соса, в който са се пекли.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...