Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с праз

 Пилешки бутчета с праз

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 1 глава лук
• 4 моркова
• 3 картофа
• 2 стръка праз
• 5 с.л. олио
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме бутчетата и ги запържваме в мазнината до зачервяване. Изваждаме ги и ги слагаме в глинен гювеч.

В същата мазнина запържваме нарязания на едро лук и нарязаните моркови, картофи и праз. Заливаме с бульона и прехвърляме в глинения гювеч върху бутчетата. Похлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна 60 минути.

Бутчетата подреждаме в плато. Зеленчуците пасираме и получения сос прецеждаме. С него заливаме бутчетата и поръсваме с магданоз.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало