Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 1 глава лук
• 4 моркова
• 3 картофа
• 2 стръка праз
• 5 с.л. олио
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме бутчетата и ги запържваме в мазнината до зачервяване. Изваждаме ги и ги слагаме в глинен гювеч.
В същата мазнина запържваме нарязания на едро лук и нарязаните моркови, картофи и праз. Заливаме с бульона и прехвърляме в глинения гювеч върху бутчетата. Похлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна 60 минути.
Бутчетата подреждаме в плато. Зеленчуците пасираме и получения сос прецеждаме. С него заливаме бутчетата и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...