Кулинарни рецепти » Пиле по тексаски

 Пиле по тексаски

Продукти: (за 4 порции)

• 4 парчета бяло месо от гърдите
• 1 счукана скилидка чесън
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. пчелен мед
• 1/2 ч.л. суха горчица (на прах)
• сос „Табаско”
• 75 г стафиди
• 175 мл пилешки или зеленчуков бульон
• 25 г изчистени сурови слънчогледови семки
• сол

Начин на приготвяне:

Натъркваме месото с чесъна и го нареждаме в плитък огнеупорен съд.

Правим паста от соса „Табаско”, меда, горчицата, доматеното пюре и солта и намазваме с нея парчетата месо. Отгоре наръсваме стафидите.

Възвираме бульона, загряваме фурната на 200°С, заливаме пилето с бульона и печем под капак 40 мин. Сваляме капака, обливаме пилето със собствения му сок от печенето, поръсваме със семките и печем още 15 мин.

Гарнираме със задушен ориз и салата по избор.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало