Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 150 г пилешка шунка, дробчето на пилето
• 1 скилидка чесън
• 2-3 листенца розмарин
• половин лимон
• 30 г краве масло
• 1 кг картофи
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно шунката и дробчето. Прибавяме счукания чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълваме почистеното и измито пиле с тази смес и зашиваме отвора. Посоляваме и поръсваме със сока от лимона.
Слагаме пилето в малка намаслена тавичка и покриваме плътно с алуминиево фолио. Печем около 2 часа на 150°С. След това отстраняваме фолиото и запичаме още 10 мин, за да се зачерви пилето.
Нарязваме картофите на големи парчета и ги сваряваме в подсолена вода. След това отцеждаме водата, слагаме маслото при картофите, захлупваме тенджерката и интензивно я разтръскваме. После изсипваме картофите в огнеупорен стъклен съд, слагаме отгоре пилето и поднасяме.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...