Кулинарни рецепти » Пиле по италиански

 Пиле по италиански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 150 г пилешка шунка, дробчето на пилето
• 1 скилидка чесън
• 2-3 листенца розмарин
• половин лимон
• 30 г краве масло
• 1 кг картофи
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно шунката и дробчето. Прибавяме счукания чесън, розмарина, черен пипер и сол. Напълваме почистеното и измито пиле с тази смес и зашиваме отвора. Посоляваме и поръсваме със сока от лимона.

Слагаме пилето в малка намаслена тавичка и покриваме плътно с алуминиево фолио. Печем около 2 часа на 150°С. След това отстраняваме фолиото и запичаме още 10 мин, за да се зачерви пилето.

Нарязваме картофите на големи парчета и ги сваряваме в подсолена вода. След това отцеждаме водата, слагаме маслото при картофите, захлупваме тенджерката и интензивно я разтръскваме. После изсипваме картофите в огнеупорен стъклен съд, слагаме отгоре пилето и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало