Кулинарни рецепти » Печена пуйка

 Печена пуйка

Продукти:

• 1 пуйка
• 50 г сланина
• 2 с.л. брашно
• 80 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме пуйката в подходяща тенджера, наливаме вода, която да я покрива, и варим на умерен огън. Щом месото поомекне, изваждаме пуйката, подсушаваме я и я посоляваме отвътре и отвън. Шпековаме гърдите с парченца сланина.

Слагаме пуйката в тава и наливаме 1 ч.ч от бульона, в който сме я варили. Печем в умерена фурна, като периодично я обръщаме и обливаме със соса от тавата.

Загряваме на огъня 2 л от бульона, прибавяме брашното, запържено в маслото, и варим 10-15 мин на тих огън, като непрекъснато бъркаме. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поднасяме порциите пуйка, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало