Продукти: (за 6 порции)
• 1 по-голямо пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 500 г сирене
• 100 г краве масло
• 150 мл зехтин
• 1 връзка магданоз
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го варим 45 мин в подсолена вода, след което отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Прибавяме оризът и наситнения магданоз и също ги позапържваме. Слагаме половината сирене, подправяме с риган, черен пипер и сол на вкус, наливаме 2 ч.ч. пилешки бульон и задушаваме 4-5 мин.
Напълваме пилето с така приготвената смес, като най-отгоре покриваме с останалото сирене. Зашиваме птицата с бял конец и я изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...