Продукти: (за 6 порции)
• 1 по-голямо пиле
• 1 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 500 г сирене
• 100 г краве масло
• 150 мл зехтин
• 1 връзка магданоз
• риган, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го варим 45 мин в подсолена вода, след което отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Прибавяме оризът и наситнения магданоз и също ги позапържваме. Слагаме половината сирене, подправяме с риган, черен пипер и сол на вкус, наливаме 2 ч.ч. пилешки бульон и задушаваме 4-5 мин.
Напълваме пилето с така приготвената смес, като най-отгоре покриваме с останалото сирене. Зашиваме птицата с бял конец и я изпичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...