Продукти: (за 4 порции)
• 300 г бяло пилешко месо
• 1 малка глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 лъжица олио
• 8 големи домата
• 4 сухара
• 2 яйца
• 20 черни маслини
• 250 г кашкавал
• 80 г пушен салам
• магданоз, босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото, лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в сгорещено олио.
Отрязваме капаче на доматите и ги издълбаваме. Поръсваме ги отвътре със сол и черен пипер. Отделно пасираме вътрешността им.
Смесваме едро натрошения сухар с месото, яйцата, нарязаните на парченца маслини, нарязания на кубчета кашкавал, магданоз и босилек. Подправяме със сол и черен пипер. Пълним доматите със сместа.
Нарязваме салама на парченца и го задушаваме. Разбъркваме с пасираните домати и го изсипваме в тавичка. Нареждаме доматите отгоре. Печем 20-25 мин на 200°С. Гарнираме с листа от босилек.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...