Кулинарни рецепти » Дърпана баница

 Дърпана баница

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка сода бикарбонат
• 3 яйца за заливка
• олио за топене

За плънката:

• 3 яйца
• 200 г сирене

Начин на приготвяне:

Замесваме меко тесто за баница от брашното, солта, содата и водата. Разделяме тестото на топчици, посипваме ги с брашно, завиваме ги с влажна кърпа и ги оставяме на топло да почиват 15-20 мин.

Сгорещяваме олиото за топене. Вземаме една по една тестените топки, потапяме ги в сгорещеното олио и ги разтягаме на кръгове с диаметъра на тавата.

Намасляваме дъното на тавата и започваме да редим корите като помежду слагаме по малко от плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и разбитите яйца. Покриваме с последната кора и заливаме с разбитите яйца заливката.

Печем в предварително загрята умерена фурна. Баницата е готова, когато краищата започнат да се отлепят от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало