Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка сода бикарбонат
• 3 яйца за заливка
• олио за топене
За плънката:
• 3 яйца
• 200 г сирене
Начин на приготвяне:
Замесваме меко тесто за баница от брашното, солта, содата и водата. Разделяме тестото на топчици, посипваме ги с брашно, завиваме ги с влажна кърпа и ги оставяме на топло да почиват 15-20 мин.
Сгорещяваме олиото за топене. Вземаме една по една тестените топки, потапяме ги в сгорещеното олио и ги разтягаме на кръгове с диаметъра на тавата.
Намасляваме дъното на тавата и започваме да редим корите като помежду слагаме по малко от плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и разбитите яйца. Покриваме с последната кора и заливаме с разбитите яйца заливката.
Печем в предварително загрята умерена фурна. Баницата е готова, когато краищата започнат да се отлепят от тавата.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...