Кулинарни рецепти » Дърпана баница

 Дърпана баница

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка сода бикарбонат
• 3 яйца за заливка
• олио за топене

За плънката:

• 3 яйца
• 200 г сирене

Начин на приготвяне:

Замесваме меко тесто за баница от брашното, солта, содата и водата. Разделяме тестото на топчици, посипваме ги с брашно, завиваме ги с влажна кърпа и ги оставяме на топло да почиват 15-20 мин.

Сгорещяваме олиото за топене. Вземаме една по една тестените топки, потапяме ги в сгорещеното олио и ги разтягаме на кръгове с диаметъра на тавата.

Намасляваме дъното на тавата и започваме да редим корите като помежду слагаме по малко от плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и разбитите яйца. Покриваме с последната кора и заливаме с разбитите яйца заливката.

Печем в предварително загрята умерена фурна. Баницата е готова, когато краищата започнат да се отлепят от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало