Кулинарни рецепти » Дърпана баница

 Дърпана баница

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. хладка вода
• 1 щипка сол
• 1 щипка сода бикарбонат
• 3 яйца за заливка
• олио за топене

За плънката:

• 3 яйца
• 200 г сирене

Начин на приготвяне:

Замесваме меко тесто за баница от брашното, солта, содата и водата. Разделяме тестото на топчици, посипваме ги с брашно, завиваме ги с влажна кърпа и ги оставяме на топло да почиват 15-20 мин.

Сгорещяваме олиото за топене. Вземаме една по една тестените топки, потапяме ги в сгорещеното олио и ги разтягаме на кръгове с диаметъра на тавата.

Намасляваме дъното на тавата и започваме да редим корите като помежду слагаме по малко от плънката, която сме приготвили от натрошеното сирене и разбитите яйца. Покриваме с последната кора и заливаме с разбитите яйца заливката.

Печем в предварително загрята умерена фурна. Баницата е готова, когато краищата започнат да се отлепят от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало