Продукти:
• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта, оцета, 1 с.л. олио и малко хладка вода замесваме меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки, които потапяме в олиото, изваждаме, покриваме с кърпа и ги оставяме да почиват 1 час. Разтегляме топките на кори и ги нареждаме надиплени в намаслена тавичка.
Разбъркваме накълцаните орехи със захарта и малко затоплена мазнина. Разпределяме тази смес върху млина и го изпичаме в гореща фурна. Още топъл го поръсваме с подсладена вода, за да се задуши и омекне.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...