Кулинарни рецепти » Сладък млин

 Сладък млин

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

От брашното, солта, оцета, 1 с.л. олио и малко хладка вода замесваме меко тесто. Разделяме тестото на 12 топки, които потапяме в олиото, изваждаме, покриваме с кърпа и ги оставяме да почиват 1 час. Разтегляме топките на кори и ги нареждаме надиплени в намаслена тавичка.

Разбъркваме накълцаните орехи със захарта и малко затоплена мазнина. Разпределяме тази смес върху млина и го изпичаме в гореща фурна. Още топъл го поръсваме с подсладена вода, за да се задуши и омекне.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало