Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. ориз
• 5 яйца
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. пудра захар
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, водата и 1 щипка сол замесваме банично тесто. Разточваме го на 5 кори.
В малко подсолена вода сваряваме ориза. Отцеждаме го, оставяме го да изстине и го смесваме с натрошеното сирене, разбитите яйца и 1 с.л. олио. Разбъркваме добре.
В намаслена тавичка нареждаме корите, като между тях разпределяме приготвената плънка. Поръсваме баницата с останалото олио и печем в умерено загрята фурна. Накрая поръсваме готовата баница с пудра захар.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...